Punjene pečurke

Punjene pečurke



Potrebno:

- 0,5kg pečurki
- 1 manja glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- malo celera
- malo peršuna
- 2 kašike pavlake
- malo margarina ili putera
- malo bibera i malo soli


Pečurke oprati i odvojiti kapice. U tiganju izdinstati crni luk, dodati sitno iseckane nožice pečuraka, sitno iseckanu šargarepu i celer, i prodinstati sa malo vode. Posoliti i pobiberiti.

Kad povrce postane mekano i sva voda se ukuva, skloniti sa vatre. U prohladjenu masu dodati 2 kašike pavlake i sitno iseckan peršun.

Podmazati pleh margarinom ili puterom, poredjati pečurke i puniti ih pripremljenom masom.
Peći u rerni na 200 stepeni.

Poredjati i dekorisati po želji.

Može se preko vrućih pečuraka narendati kačkavalj, po ukusu...

Prijatno!

Comments