Kad su u pitanju gosti, porodična slavlja ili druge gozbe, sve češće su neizbežni i kanapei.
Evo jednog recepta, jednostavnog i brzog za pripremu.
Varijacije uvek mogu postojati, uvek se neki sastojak može dodati ili oduzeti. Pustite mašti na volju.
Potrebni sastojci:
-150 g tanko isečene pršute
-150 g sremskog sira
-100 g kačkavalja
-6 parčeta tost hleba
-1 paprika
-maslinke
-malo bosiljka
-par kapi maslinovog ulja
Prvo je potrebno pomešati sir sa bosiljkom i maslinovim uljem. Može se dodati i malo bibera.
Ukoliko su parčići pršute dugački, potrebno ih je iseći, zavisno od oblika i veličine hleba.
Svako parče namažite prethodno pripremljenim namazom od sira, urolajte pršutu i staviti je na hleb (obično se svaka kriška hleba preseče na pola).
Na kraju na svako parče se doda po kockica kačkavalja, preko toga kockica paprike i na vrhu polovina maslinke, Sve to se pričvrsti čačkalicom.
Evo jednog recepta, jednostavnog i brzog za pripremu.
Varijacije uvek mogu postojati, uvek se neki sastojak može dodati ili oduzeti. Pustite mašti na volju.
Potrebni sastojci:
-150 g tanko isečene pršute
-150 g sremskog sira
-100 g kačkavalja
-6 parčeta tost hleba
-1 paprika
-maslinke
-malo bosiljka
-par kapi maslinovog ulja
Prvo je potrebno pomešati sir sa bosiljkom i maslinovim uljem. Može se dodati i malo bibera.
Ukoliko su parčići pršute dugački, potrebno ih je iseći, zavisno od oblika i veličine hleba.
Svako parče namažite prethodno pripremljenim namazom od sira, urolajte pršutu i staviti je na hleb (obično se svaka kriška hleba preseče na pola).
Na kraju na svako parče se doda po kockica kačkavalja, preko toga kockica paprike i na vrhu polovina maslinke, Sve to se pričvrsti čačkalicom.
Comments
Post a Comment