Svako od nas zna nekog ko pravi ukusnu gibanicu sa jabukama.
Evo jednog recepta bas za takvu gibanicu, mozda bude bila bas po vasem ukusu.
Potrebni sastojci:
-1 - 1,5 kg jabuka
-500 g gotovih kora
-oko 10 kasika secera
-125 g margarina
-100 ml vode
-cimet
-2 kasike griza
-secer u prahu
Priprema:
Jabuke oljustiti, ocistiti od semenki i izrendati.
Jabukama dodati secer, staviti na vatru i kada krenu da se kuvaju, ostaviti na vatri jos nekih 5 minuta.
Skloniti sa vatra, dodati griz i cimet.
Pitu mozete motati sa jednom, dve ili cak tri kore.
Najbolje je svaku koru posebno mazati sa malo margarina pa onda staviti fil i motati.
Ukoliko se odlucite za filovanje sa dve kore, kao ja. Onda je potrebno na prvu koru staviti malo margarina i u drugu koru staviti fil i umotati.
Po zelji se moze dodati jos cimeta.
Kada sve kore nafilujete, pitu pecite oko nekih 30 min, na temperaturi oko 200C.
Kada se pita ispece i ohladi, posuti preko prah secer i servirati.
Prijatno!
Evo jednog recepta bas za takvu gibanicu, mozda bude bila bas po vasem ukusu.
Potrebni sastojci:
-1 - 1,5 kg jabuka
-500 g gotovih kora
-oko 10 kasika secera
-125 g margarina
-100 ml vode
-cimet
-2 kasike griza
-secer u prahu
Priprema:
Jabuke oljustiti, ocistiti od semenki i izrendati.
Jabukama dodati secer, staviti na vatru i kada krenu da se kuvaju, ostaviti na vatri jos nekih 5 minuta.
Skloniti sa vatra, dodati griz i cimet.
Pitu mozete motati sa jednom, dve ili cak tri kore.
Najbolje je svaku koru posebno mazati sa malo margarina pa onda staviti fil i motati.
Ukoliko se odlucite za filovanje sa dve kore, kao ja. Onda je potrebno na prvu koru staviti malo margarina i u drugu koru staviti fil i umotati.
Po zelji se moze dodati jos cimeta.
Kada sve kore nafilujete, pitu pecite oko nekih 30 min, na temperaturi oko 200C.
Kada se pita ispece i ohladi, posuti preko prah secer i servirati.
Prijatno!
Comments
Post a Comment