Potrebni sastojci za koru:
- 150 g brasna
- 1 kasicica soli
- 1 kasicica praska za pecivo
- 200g spanaca
- 200ml kisele vode
- 2 supene kasike ulja
Sastojci za fil:
- 1 konzerva tunjevine
- 100 g posnog majoneza
- origano po ukusu i zelji
- 150 g brasna
- 1 kasicica soli
- 1 kasicica praska za pecivo
- 200g spanaca
- 200ml kisele vode
- 2 supene kasike ulja
Sastojci za fil:
- 1 konzerva tunjevine
- 100 g posnog majoneza
- origano po ukusu i zelji
Priprema:
Pre svega je potrebno obariti spanac, 10 do 15minuta, ocediti ga i ostaviti da se potpuno ohladi.
Pre svega je potrebno obariti spanac, 10 do 15minuta, ocediti ga i ostaviti da se potpuno ohladi.
U vecu posudu sipati brasno, so i prasak za pecivo, i sve to promesati. Dodati spanac, sjediniti i postepeno dodavati kiselu vodu uz mesanje. Na kraju dodati ulje.
Smesu razliti na pleh, ranije oblozen pek papirom ili podmazan.
Smesu pazljivo rasporediti kako bi kora svuda bila priblizne debljine.
Koru peci u vec zagrejanoj rerni na 200 stepeni, nekih 10 minuta. Kada se ispece, koru sa papirom uviti u rolat i umotati u vlaznu krpu. Ostaviti da se ohladi.
Za fil, prvo tunjevinu ocediti od viska ulja i sjediniti sa majonezom i origanom.
Koru premazati filom, obratiti paznju da se ne filuje do same ivice kako nakon motanja rolata ne bi doslo do curenja.
Uviti rolat i odloziti ga u frizider na par sati da se ohladi i stegne.
Ohladjen rolat secite na tanke kolutove i servirajte po zelji.
Prijatno!
Smesu razliti na pleh, ranije oblozen pek papirom ili podmazan.
Smesu pazljivo rasporediti kako bi kora svuda bila priblizne debljine.
Koru peci u vec zagrejanoj rerni na 200 stepeni, nekih 10 minuta. Kada se ispece, koru sa papirom uviti u rolat i umotati u vlaznu krpu. Ostaviti da se ohladi.
Za fil, prvo tunjevinu ocediti od viska ulja i sjediniti sa majonezom i origanom.
Koru premazati filom, obratiti paznju da se ne filuje do same ivice kako nakon motanja rolata ne bi doslo do curenja.
Uviti rolat i odloziti ga u frizider na par sati da se ohladi i stegne.
Ohladjen rolat secite na tanke kolutove i servirajte po zelji.
Prijatno!
Comments
Post a Comment