Musaka laka

Ljubitelji domace kuhinje, starinskih recepata i toplih obroka, na pravom ste mestu.

Evo jednog recepta za pripremu musake.

Veoma se jednostavno sprema, bez previse namirnica i vremena provedenog "za sporetom".



Potrebni sastojci:

- oko 350-400g mlevenog mesa
-1kg krompira
-glavica crnog luka
-2jaja
-vegeta
-biber
-malo soli
-kasicica aleve paprike
-ulje
-casa mleka
-beli luk po izboru, oko 2 cena



Priprema:

Iseckati crni luk i proprziti ga laganoj vatri. Zatim dodati mleveno meso u koje smo ranije dodali vegetu, biber, alevu papriku, jaja, beli luk. Dinstati sve zajedno, koliko da meso promeni boju i ne bude vise zivo.

Za to vreme, dok se meso dinsta, oljustiti krompir, iseci ga na krugove i poredjati u vatrostalnu ciniju ili tepsiju u kojoj ce se musaka peci. Krompir redjati u ranije podmazanu tepsiju tako da se pokrije dno u potpunosti kao i ivice.



Kada meso bude gotovo, sipati preko krompita i prekriti ga krompitom i sa gornje strane.
Zatim umutiti jaja, mleko i moze se dodati malo pavlake i time preliti celu musaku.

U ranije zagrejanu rernu staviti musaku, peci je oko 50min na 200C.

Prijatno!

Comments