Ako zelite da spremite mafine koji uvek uspeju, pritom su ukusni, laki za dekoraciju, jednostavni za spremanje, na pravom ste mestu.
Uzivajte u pripremi jedinstvenih mafina.
Potrebni sastojci (za pripremu 12 mafina u kalupu)
-2 jaja
-75g fruktoze ili 100g obicnog secera
-170g brasna
-80g putera, ili margarina za mazanje
-3 banane, srednje velicine i mekoce
-1 vanilin secer
-1 prasak za pecivo
-100g cokolade za kuvanje, po zelji crna ili bela
-12 korpica za pecenje mafina
-jestive mrvice ili slag za ukrasavanje
Priprema:
U posudu u kojoj cete mutiti najpre razmutiti jaja, margarin zatim dodati secer, brasno, vanilin secer i prasak za pecivo. Ja obicno na samom kraju dodam banane koje sam prethodno u tanjiru izgnjecila, (viljuskom ili stapnim mikserom, svejedno).
Kada se smesa sjedini, poredjati kalupe sa mafine u pleh za mafine i puniti ih, ne do vrha vec da ostane recimo 1/4 prazne korpice.
Svakako se ne moze pogresiti, smese ce biti taman koliko treba za 12 mafiina.
Na samom kraju, ali pre precenja odozgo dodajte seckanu, lomljenu ilirendanu cokoladu po ukusu.
Svakako se mogu staviti i cokoladne bombonice, mrvice, mozda lesnik.
Recept je zaista podlozan promenama i prilagodljiv svacijem ukusu.
Peci na 180-200 stepeni, okko nekih 25min. Zavisi od jacine rerne.
Svakako cackalicom proverite jesu li peceni.
Prijatno!
Uzivajte u pripremi jedinstvenih mafina.
Potrebni sastojci (za pripremu 12 mafina u kalupu)
-2 jaja
-75g fruktoze ili 100g obicnog secera
-170g brasna
-80g putera, ili margarina za mazanje
-3 banane, srednje velicine i mekoce
-1 vanilin secer
-1 prasak za pecivo
-100g cokolade za kuvanje, po zelji crna ili bela
-12 korpica za pecenje mafina
-jestive mrvice ili slag za ukrasavanje
Priprema:
U posudu u kojoj cete mutiti najpre razmutiti jaja, margarin zatim dodati secer, brasno, vanilin secer i prasak za pecivo. Ja obicno na samom kraju dodam banane koje sam prethodno u tanjiru izgnjecila, (viljuskom ili stapnim mikserom, svejedno).
Kada se smesa sjedini, poredjati kalupe sa mafine u pleh za mafine i puniti ih, ne do vrha vec da ostane recimo 1/4 prazne korpice.
Svakako se ne moze pogresiti, smese ce biti taman koliko treba za 12 mafiina.
Na samom kraju, ali pre precenja odozgo dodajte seckanu, lomljenu ilirendanu cokoladu po ukusu.
Svakako se mogu staviti i cokoladne bombonice, mrvice, mozda lesnik.
Recept je zaista podlozan promenama i prilagodljiv svacijem ukusu.
Peci na 180-200 stepeni, okko nekih 25min. Zavisi od jacine rerne.
Svakako cackalicom proverite jesu li peceni.
Prijatno!
Comments
Post a Comment