Ukoliko ste ljubitelj lisnatih, mekanih i pre svega ukusnih kiflica na pravom ste mestu.
Evo jednog proverenog recepta. Uzivajte u pripremi!
Potrebni sastojci:
-2 jajeta
-300-350ml mleka
-2 kasicice secera
-1 kasicica soli
-30g kvasca
-80ml ulja
-800g brasna
-50 g putera ili margarina
Sastojci za filovanje:
-200g sira
-2belanca
Sastojci za premazivanje:
-2 zumanca
-1 kasika mleka
-malo margarina ili putera
-susam
Priprema:
Mleko, kvasac i secer malo umutiti, dodati jaja i ulje i promesati.
Uz mesanje dodati 2/3 brasna i so. Zatim krenuti sa rucnim mesenjem testa.
Kada se doda i ostatak brasna i umesi meko testo, ostavi se pokriveno da odstoji 1h.
Izvaditi testo i od njega napraviti 15 loptica, ostaviti ih da odstoje 5-10min.
Oklagijom razvijati po 5 loptica, na krugove slicne dimenzije. Zatim svaku "koru" premazivati sa malo putera ili margarina, i slagati jednu na drugu.
I tako od 15 loptica, dobijemo 3 velike povrsine za pravljenje kiflica.
Svaku razvijati oklagijom, seci, i od svake se dobije po 12 trouglova koje filujemo i motamo u kiflice.
Napravljene kiflice redjati u pleh, ostaviti da odstoje 30-45min, kad nadodju premazati ih jajetom i dodati susam po zelji.
Peci 10 min na 180C, zatim jos 10min na 100C.
Prijatno!
Evo jednog proverenog recepta. Uzivajte u pripremi!
Potrebni sastojci:
-2 jajeta
-300-350ml mleka
-2 kasicice secera
-1 kasicica soli
-30g kvasca
-80ml ulja
-800g brasna
-50 g putera ili margarina
Sastojci za filovanje:
-200g sira
-2belanca
Sastojci za premazivanje:
-2 zumanca
-1 kasika mleka
-malo margarina ili putera
-susam
Priprema:
Mleko, kvasac i secer malo umutiti, dodati jaja i ulje i promesati.
Uz mesanje dodati 2/3 brasna i so. Zatim krenuti sa rucnim mesenjem testa.
Kada se doda i ostatak brasna i umesi meko testo, ostavi se pokriveno da odstoji 1h.
Izvaditi testo i od njega napraviti 15 loptica, ostaviti ih da odstoje 5-10min.
Oklagijom razvijati po 5 loptica, na krugove slicne dimenzije. Zatim svaku "koru" premazivati sa malo putera ili margarina, i slagati jednu na drugu.
I tako od 15 loptica, dobijemo 3 velike povrsine za pravljenje kiflica.
Svaku razvijati oklagijom, seci, i od svake se dobije po 12 trouglova koje filujemo i motamo u kiflice.
Napravljene kiflice redjati u pleh, ostaviti da odstoje 30-45min, kad nadodju premazati ih jajetom i dodati susam po zelji.
Peci 10 min na 180C, zatim jos 10min na 100C.
Prijatno!
Comments
Post a Comment